A tíz tagú Volner Párt elnöke megpróbálta megmagyarázni, hogy miért a módosítójával szigorítanák tovább a választási törvényt

POLITIKA
2020 november 27., 14:28

Mindössze tíz tagja van pártjának, mégis Volner János javaslatára módosulhat úgy a választási törvény, hogy 71 jelölt kelljen az országos listához. A korábban jobbikos, majd Mi Hazánk-tag, jelenleg a Volner Pártot gründoló politikus a hvg.hu-nak próbálta megmagyarázni módosítójavaslatát.

A kormány a járványügyi szigorítások kellős közepén november 10-én éjjel nyújtotta be a parlamentnek a választási törvény módosítására vonatkozó javaslatát. Ebben többek közt az állt, hogy a pártlista állításához eddigi 27 helyett 50 egyéni jelöltet kell állítani. Ezzel lényegileg közös listára terelnék az ellenzéki pártokat. Ehhez nyújtott be Volner módosítót, ami nem ötvenre, hanem 71-re emelné a szükséges jelöltek számát. Az igazságügyi bizottság nyolc fideszes tagja pedig megszavazta az ötletet.

A Volner Pártnak tíz tagja, a Facebookon pedig 75 lájkolója van, de a pártelnök szerint nem tett maguknak keresztbe a szigorítással. Volner János a hvg.hu-nak kijelentette:

Minden okunk megvan arra, hogy az általunk létrehozott polgári centrum sikerességében biztosak legyünk. A Medián legutóbbi felmérése alapján a választók több mint kétharmada ismer.

Hozzátette: nagyon jó esély van rá, hogy a választáson sem a Fidesz, sem az összefogás nem tud parlamenti többséget szerezni, ezért Volner Párt lesz a mérleg nyelve.

Update: posztunk megjelenése után Volner János levélben azt állította, hogy nem a 79 követővel rendelkező, a párt ügyeiről rendszeresen posztoló, volnerpart címen működő oldal a Volner Párt Facebook-oldala, hanem a Volner János, volner2020 címen elérhető, 2013. március 21-én regisztrált és amúgy 114 ezer követővel rendelkező oldal.