Több mint egymilliárd forintért eladta az állam a balatonboglári kempinget

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Sikeres volt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő árverése, amelyen a balatonboglári Sellő kempinget árulta az állami vagyont kezelő szervezet - írja az Mfor.hu. A Balatoni Hajózási Zrt. tulajdonában lévő kempingre október 27 óta lehetett licitálni, viszont egészen e hét hétfőig egy ajánlat sem érkezett. Akkor egy ismeretlen licitáló 1 milliárd 16 millió forintot ajánlott az ingatlanért, amire az utolsó pillanatban egy másik ismeretlen 2 millió forinttal rálicitált, 

így 1 milliárd 18 millió forintért kelt végül el a kemping. A Bahart egy másik kempingjét is árulja, a balatonszemesi Hattyú kempinget, arra viszont nem érkezett ajánlat. Az Mfor szerint különös, hogy bár a Sellő nagyobb, mint a Hattyú, és jobb helyen is van abból a szempontból, hogy Balatonboglár egy város, Balatonszemes pedig egy falu, mindkét kempinget egymilliárd forintos kikiáltási áron kezdték árulni. 

A vevőnek nem kell majd megtartania a kemping funkciót, így a portál szerint luxus apartmanok vagy hasonlók építésével az egyelőre ismeretlen vevőnek hamar megtérülhet az 1,18 milliárdos beruházása.