Demeter: Európa Soros György gázkamrája; mi vagyunk az új zsidók

politika
2020 november 28., 10:57

Publicisztikában ír Soros György magyar-amerikai üzletemberről és az uniós kifizetéseket jogállami kritériumokkal összekötő javaslatról Demeter Szilárd író, miniszteri biztos, a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatója. A magyar kulturális élet egyik legbefolyásosabb állami irányítója szerint:

„Európa Soros György gázkamrája: a multikulturális nyitott társadalom kapszulájából árad a mérgező gáz, ami az európai életformára halálos (...)”

Demeter közvetlenül ezután lényegében a második világháború és a holokauszt során meggyilkolt sok millió zsidó származású emberhez hasonlítja a magyarok és a lengyelek jelenlegi helyzetét a jogállamiságról zajló uniós vitákkal összefüggésben.

„A liberárják most a lengyeleket és a magyarokat akarják kizáratni abból a politikai közösségből, aminek tagjaiként még vannak jogaink. Mi vagyunk az új zsidók. Mindegy, hogy nyitott társadalomnak, vagy jogállamiságnak, vagy szolidaritásnak hívják-e a verbális furkósbotokat - mind a jogfosztás eszközeiként szolgálnak. Amikor kétségbe vonják a magyar választópolgárok akaratát, képességét arra vonatkozóan, hogy megválasszák, hogyan akarnak élni, kit akarnak hatalmon látni, akkor tulajdonképpen azt mondják rólunk, hogy nagy az orrunk, büdösek vagyunk és tetvesek.”

Demeter ezután Adolf Hitlerhez hasonlítja a holokausztot gyerekként a Lupa-szigeten bujkálva túlélő Sorost.

„Soros György a liberális Führer. A liberárja hadserege pedig szolgaibb módon isteníti, mint anno Hitlert a sajátjai. ”