Indiában saját hidat kaptak a gyíkok

India Uttarakhand államában az egyik forgalmas hegyi úton hidat építettek a hüllőknek és kisebb állatoknak, hogy mostantól ezen közlekedjenek, ha az út túloldalán van dolguk.

A 27 méter hosszú hidat bambuszból, jutából és fűből építették, a helyi média szerint ez az első ilyen. A hidat azért húzták fel, mert ezen az úton rengeteg állatot gázoltak már el az autók. A híd két végére kamerákat is felszereltek, hogy lássák, milyen állatok és mennyire használják azt.

Egyelőre csak az arra haladó autósok állnak meg megcsodálni a hidat, de az erdészet reménykedik benne, hogy hamarosan az állatok is birtokba veszik. 

(BBC)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.