Két és fél év börtönt kaphat a hatvani férfi, aki alkoholmérgezéshez közeli állapotban hajtott bele egy futóversenybe

bűnügy
2020 december 01., 07:49

Az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége mellett közúti veszélyeztetés bűntettével és hivatalos személy elleni erőszak bűntettével is vádolja azt a férfit, aki 2018 őszén szándékosan nekihajtott egy futóversenyt biztosító nőnek Hatvanban.

Az 54 éves férfi 2018. szeptember 22-én délután Hatvanban az alkoholmérgezés határán mozgó állapotban ült autóba, miután reggel óta ivott egy sörözőben. Ezután a belváros irányába indult, ahol éppen futóverseny zajlott, amelyen több százan vettek részt.

A férfi a Kertész úton a tiltó tábla ellenére behajtott a futók közé, akik rémülten ugrottak félre a hátuk mögött felbukkanó gépkocsi elől. Az út egyik kereszteződésében állt az egyenruhát és láthatósági mellényt viselő nő, aki közterület-felügyelőként biztosította a versenyt.

Amikor a karját felemelve „állj” jelzéssel próbálta megállásra bírni, a részeg férfi felbőgette a motort, és az autóját többször megugratva a nőnek hajtott, majd a térdének ütközve tolni kezdte őt maga előtt. A nő végül el tudott lépni a kocsi elől, így csak 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett a lábán. A részeg sofőr a versenyt megzavarva, a futók között lavírozva elhajtott a helyszínről.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben két és fél év végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, emellett három évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze az eljárás során keletkezett bűnügyi költségek megfizetésére. (Ügyészség)