Két és fél év börtönt kaphat a hatvani férfi, aki alkoholmérgezéshez közeli állapotban hajtott bele egy futóversenybe

Az Egri Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége mellett közúti veszélyeztetés bűntettével és hivatalos személy elleni erőszak bűntettével is vádolja azt a férfit, aki 2018 őszén szándékosan nekihajtott egy futóversenyt biztosító nőnek Hatvanban.

Az 54 éves férfi 2018. szeptember 22-én délután Hatvanban az alkoholmérgezés határán mozgó állapotban ült autóba, miután reggel óta ivott egy sörözőben. Ezután a belváros irányába indult, ahol éppen futóverseny zajlott, amelyen több százan vettek részt.

A férfi a Kertész úton a tiltó tábla ellenére behajtott a futók közé, akik rémülten ugrottak félre a hátuk mögött felbukkanó gépkocsi elől. Az út egyik kereszteződésében állt az egyenruhát és láthatósági mellényt viselő nő, aki közterület-felügyelőként biztosította a versenyt. 

Amikor a karját felemelve „állj” jelzéssel próbálta megállásra bírni, a részeg férfi felbőgette a motort, és az autóját többször megugratva a nőnek hajtott, majd a térdének ütközve tolni kezdte őt maga előtt. A nő végül el tudott lépni a kocsi elől, így csak 8 napon belül gyógyuló zúzódásokat szenvedett a lábán. A részeg sofőr a versenyt megzavarva, a futók között lavírozva elhajtott a helyszínről.

Az Egri Járási Ügyészség a vádiratában arra tett mértékes indítványt, hogy a bíróság a férfival szemben két és fél év végrehajtandó börtönbüntetést szabjon ki, emellett három évre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától és a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze az eljárás során keletkezett bűnügyi költségek megfizetésére. (Ügyészség)