Az 58 éves Evander Holyfield kihívta az 54 éves Mike Tysont

sport
2020 december 02., 13:30

Újabb veterán nehézsúlyú ex-bokszvilágbajnok lépett színre: az 58 éves amerikai Evander Holyfield kihívta az idén önmagát szintén reaktiváló honfitársát, az 54 éves Mike Tysont, hogy harmadszor is verekedjenek meg a ringben.

Holyfield és Tyson egy Las Vegas-i gálán 2014. augusztus 9-én.
photo_camera Holyfield és Tyson egy Las Vegas-i gálán 2014. augusztus 9-én. Fotó: Ethan Miller/Getty Images/AFP

Az MMA Fighting azt írja, Holyfield ezt azután jelentkezett be, hogy Tyson a 2005-ös utolsó meccse után a múlt hét végén újra szorítóba lépett, és a bemutató meccsen döntetlenre végzett az 51 éves, szintén volt világbajnok Roy Jones Jr.-ral.

Holyfield azt mondta:

„Nincs több kifogás. Ennek a harcnak az örökségünkért kell zajlania. Mike, azt mondtad, készen állsz, hogy megküzdj velem. Írd alá a szerződést és lépj be a ringbe, a világ vár, én készen állok.”

Holyfield már május végén azt mondta, elszántan készül a bokszkarrierje felújítására. A pályafutásuk közepén ő és Tyson kétszer találkoztak a szorítóban, mindkétszer vb-címért csaptak össze. 1996-ban Holyfield kiütéssel nyert, az 1997-es meccsükön pedig leléptették Tysont, mert bunyó közben Holyfield fülébe harapott.

Lane Mills közbelép, miután Tyson beleharapott Holyfield fülébe
photo_camera Lane Mills közbelép, miután Tyson beleharapott Holyfield fülébe Fotó: Jeff Haynes/AFP

Holyfield profiként 44 meccset nyert meg, közülük 29-et kiütéssel, és két döntetlen mellett tízszer veszített. Tyson – akinek a Jones elleni meccsét nem számítják bele a hivatásos mérlegébe – 50-szer győzött (44-szer kiütéssel), és hatszor kapott ki. (MTI)