Szijjártó a Szájer-botrányról: Tudomásul vettük a lemondását és a bocsánatkérését is

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Marosvásárhelyen is kérdezték Szijjártó Péter külügyminisztert Szájer József szexbotrányáról. A román Antena3 riportere arra volt kíváncsi, milyen politikai jövője lehet ezek után a Fidesz vasárnap lemondott európai parlamenti képviselőjének.

„Az ön által hivatkozott képviselő úr a hétvége folyamán bejelentette a lemondását, és azt mi ugyanúgy mint a bocsánatkérését, tudomásul vettük”- válaszolta Szijjártó a Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján. 

A külügyminiszter reggel, még Kőbányán azt mondta a 444-nek, hogy ő is csak kedden, a sajtóból tudta meg, hogy Szájer péntek este megsértette a brüsszeli kijárási korlátozásokat, hogy szexbulin vehessen részt, főleg férfiak társaságában. Amikor a bulit rendőrségi razzia szakította meg, Szájer az ereszcsatornán próbált menekülni, de az utcán elkapták, és a táskájában kábítószert is találtak. 

Azért furcsa, hogy Szijjártó nem értesült korábban a rendőrségi ügyről, mert az ő irányítása alá tartozik a külföldön működő magyar diplomaták és egyéb fontos emberek ügyeiben illetékes Információs Hivatal. 

A Szájer-botrány azóta is slágertéma világsajtóban és a közösségi oldalakon, hiszen egy olyan politikus bukott le látványosan, aki nap mint nap a keresztény-konzervatív értékek képviselőjeként lépett fel.