Tükörsima meccsen verte a Barcelona a Fradit

2020 december 2., szerda 22:11

Erősen tartalékosan, Messi nélkül érkezett Budapestre a Barcelona a Bajnokok Ligája ötödik fordulójára. Ebből semmi sem látszott a pályán, a katalánok már a 28. percben 3-0-ra vezettek a Ferencváros ellen úgy, hogy momentuma sem volt a Fradinak addig. Az első gólt Griezmann szerezte a 14. percben, sarokkal.

Braithwaite a 20. percben duplázta meg az előnyt, egy olyan támadás végén, amit 33 passz előzött meg. Ez idei BL-rekord.

A gól:

Aztán Dembele rúgott be egy teljesen jogos 11-est. A Fradi csak asszisztált a Barcelona játékához.

Ezen a BL-meccsen volt érezhető leginkább, hogy a Fradi és ellenfele között osztálykülönbség van gondolkodásban, gyorsaságban. A második féldiőben a Barcelona sok helyzetet elszórakozott, időnként kiengedett, ettől még nem volt kiegyensúlyozott a meccs. Az FTC-nek egyetlen komoly helyzete volt, a 73. percben csereként beálló Lovrencsics bal szélről adott be, a szintén csereként beálló Baturina hét méterről fejelt kapura, Neto védett. Az első és utolsó védése volt ez a Barca kapusának.

Az utolsó fordulóban Kijevben játszik a Fradi. Az ukránok szintén 3-0-ra kaptak ki Torinóban a Juventus ellen. A két 1 pontos csapat meccsén dől majd el, hogy a Fradi vagy a Kijev folytathatja majd az Európa-ligában.

Ferencváros-Barcelona 0-3

Ferencváros: Dibusz – Botka, Blazic, Frimpong, Dvali, Heister (Lovrencsics, 65.) – Isael, Sigér (Laidouni, 65.), Somalia (Haratin, 81.), Uzuni (Baturina, 71.) – Tokmac (Mak, 71.)
Barcelona: Neto – Dest, Mingueza, Lenglet (Alena, 65.), Jordi Alba (Firpo, 45.) – Pjanic, Busquets (de Jong, 45.) – Dembélé, Griezmann (Puig, 65.), Trincao – Braithwaite (Konrad, 80.)
gól: Griezmann (14.), Braithwaite (20.), Dembélé (28.)