Egy mit sem sejtő ausztrál család koalára bukkant a karácsonyfáján

ÉLET
2020 december 03., 05:36

McCormickék idén ezüst-rózsaszín-kék színvilágot választottak karácsonyfájuk díszítésekor Amikor szerdán elindultak otthonról, minden a legnagyobb rendben volt, ezt lányuk, a 16 éves Taylah ellenőrizte, aki indulás előtt még körbejárta a nappalit, hogy megnézze, a kutya a kertben van-e, bezártak minden ajtót és ablakot, és lekapcsolták-e a lámpát.

Amikor három órával később hazatértek, azonnal szembe tűnt a változás. Karácsonyfájuk legújabb dísze kilógott a színösszeállításból szürkésbarna színével, fehér pamacsos füleivel.

Más szempontból nem lógott ki, egy cseppet sem volt mozgékonyabb a fát díszítő kék, ezüst és rózsaszín gömbüknél:

link Forrás

"Ahogy ajtót nyitottunk, a kutya egyből a fához rohant szaglászni. Mindenfele gömbdíszek hevertek a padlón. És ahogy felnézett, egy koala volt a fán" - mesélte Taylah.

Mint mesélte, a koala eléggé belegabalyodott az égősorba, miközben mindenáron megpróbálta megkóstolni a fa leveleit, bár az műfenyő volt, annak is elég ütött-kopott és öreg. "Láttam, hogy elmajszol [pár tűlevelet], de amint rájött, hogy műanyag, abbahagyta.

Anyja, Amanda alaposan megdöbbent. "Elsőre azt hittem, hogy ez valami vicc, hogy valamelyik gyerek rakott fel egy plüssjátékot. De nem, igazi volt" - mesélte. Mint mondta, koalák korábban már előfordultak a kertjükben, de a lakásba még sose merészkedtek be.

link Forrás

A család az Adelaide and Hills Koala Rescue koalamentőcsapattól kért segítséget. A koalamentők elsőre el se hitték a történetet, Amanda McCormicknak konkrétan győzködnie kellett az ügyfélszolgálatosukat, hogy tényleg egy koala van a műfenyőjükön. "Annyira édes volt, ahogy ott gubbasztott és bámult" - mesélte Dee Hearne-Hellon a koalamentőktől.

Az állat, amit Taylah időközben Daphnénak keresztelt el, egy fiatal, három-négy éves nőstény. A koalamentők szerint jó egészségnek örvend. (Via The Guardian)