Egy mit sem sejtő ausztrál család koalára bukkant a karácsonyfáján

McCormickék idén ezüst-rózsaszín-kék színvilágot választottak karácsonyfájuk díszítésekor Amikor szerdán elindultak otthonról, minden a legnagyobb rendben volt, ezt lányuk, a 16 éves Taylah ellenőrizte, aki indulás előtt még körbejárta a nappalit, hogy megnézze, a kutya a kertben van-e, bezártak minden ajtót és ablakot, és lekapcsolták-e a lámpát.

Amikor három órával később hazatértek, azonnal szembe tűnt a változás. Karácsonyfájuk legújabb dísze kilógott a színösszeállításból szürkésbarna színével, fehér pamacsos füleivel.

Más szempontból nem lógott ki, egy cseppet sem volt mozgékonyabb a fát díszítő kék, ezüst és rózsaszín gömbüknél:

"Ahogy ajtót nyitottunk, a kutya egyből a fához rohant szaglászni. Mindenfele gömbdíszek hevertek a padlón. És ahogy felnézett, egy koala volt a fán" - mesélte Taylah.

Mint mesélte, a koala eléggé belegabalyodott az égősorba, miközben mindenáron megpróbálta megkóstolni a fa leveleit, bár az műfenyő volt, annak is elég ütött-kopott és öreg. "Láttam, hogy elmajszol [pár tűlevelet], de amint rájött, hogy műanyag, abbahagyta.

Anyja, Amanda alaposan megdöbbent. "Elsőre azt hittem, hogy ez valami vicc, hogy valamelyik gyerek rakott fel egy plüssjátékot. De nem, igazi volt" - mesélte. Mint mondta, koalák korábban már előfordultak a kertjükben, de a lakásba még sose merészkedtek be.

A család az Adelaide and Hills Koala Rescue koalamentőcsapattól kért segítséget. A koalamentők elsőre el se hitték a történetet, Amanda McCormicknak konkrétan győzködnie kellett az ügyfélszolgálatosukat, hogy tényleg egy koala van a műfenyőjükön. "Annyira édes volt, ahogy ott gubbasztott és bámult" - mesélte Dee Hearne-Hellon a koalamentőktől.

Az állat, amit Taylah időközben Daphnénak keresztelt el, egy fiatal, három-négy éves nőstény. A koalamentők szerint jó egészségnek örvend. (Via The Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.