Koronavírus-számok Magyarországon 9/16/2021
Elhunytak + 4 Σ 30 118
Kórházban + 36 Σ 343
Fertőzöttek + 458 Σ 816 680
Tesztek + 15 682 Σ 6 753 395
Oltottak + 3 885 Σ 5 850 887
A legújabb trendek

Hiába kérdezték Pintért, nem árulta el, hányan fertőződtek meg a börtönökben

2020 december 3., csütörtök 16:40

A jobbikos Lukács László György fordult írásbeli kérdéssel Pintér Sándor belügyminiszterhez, az iránt érdeklődve, hogy mennyire érintette súlyosan a járvány a hazai börtönöket.

Egész pontosan Lukács ezeket a kérdéseket tette fel:

  • Volt-e tömeges megbetegedés a hazai büntetés-végrehajtási intézetekben? Ha igen, mely intézetekben milyen számban jelentkezett a fogvatartottak, vagy dolgozók körében a koronavírus megbetegedés?
  • Hány fő betegedett meg a büntetés-végrehajtás dolgozói közül koronavírusban (igazgatási, illetve intézeti dolgozók egyaránt) szeptember 1-je óta?
  • Hány fogvatartott kapta el a koronavírust igazolhatóan szeptember 1-je óta?
  • Volt-e fogvatartotti vagy dolgozói haláleset koronavírus megbetegedés miatt?
  • Van-e fogvatartotti, kifejezetten koronavírus kezelésére szolgáló COVID ellátásra kijelölt büntetés-végrehajtási intézet, vagy kórházi osztály a büntetés-végrehajtás keretein belül?

Pintér pedig válaszolt, de nagy köszönet nem volt benne. Egyetlen konkrét adatot sem ismertetve leírta, hogy

a büntetés-végrehajtási szervezet minden szükséges intézkedést megtesz a járvány intézetekben történő terjedésének megelőzése érdekében.

Majd egyedül Lukács utolsó kérdését figyelembe véve annyit azért elárult, hogy Büntetésvégrehajtás Egészségügyi Központ tököli telephelye lett kijelölve a járványban érintettek fekvőbeteg-ellátására.