Kitiltják Róma utcáiról a fiákereket

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Kitiltják Róma utcáiról a lovak húzta különféle fiákereket és kocsikat, melyeket eddig a turisták vehettek igénybe, írja a Guardian. A döntést a város polgármestere, Virginia Raggi jelentette be, ugyanakkor közölte azt is, hogy a döntés nem vonatkozik az olasz főváros parkjaira. 

Raggi hangsúlyozta, hogy többé nem lehet majd belefutni olyan jelenetekbe, hogy a fáradt lovak araszolni próbálnak a tűző napon a forgalomban állva, ugyanakkor a város történeti parkjaiban lehet majd még ilyen szolgáltatást kínálni a turistáknak. 

Állatvédő szervezetek, melyek régóta kampányoltak a lovaskocsik betiltásáért, nem is teljesen elégedettek. Szerintük a rendkívül jövedelmező, egy négy fős társaságnak egy két órás utat akár 350 euróért is hirdető fiákeresek rendkívül túlhajtják a lovakat, és állatkínzásnak minősül, ahogy ezek az állatok a városban kénytelenek botorkálni. A szervezetek azzal sem elégedettek, hogy Raggi nem jelentett be konkrét dátumot a tiltásra, csak általánosságban beszélt erről. Azt ugyanakkor üdvözölték, hogy a jövőben legalább a lovak nem fognak az autók között botorkálni. Egy korábbi szabályozásban amúgy azt már korlátozták, hogy nem lehet a lovakkal utcára menni 30 fokosnál melegebb hőmérséklet esetén. 

A Guardian felidézi, hogy az elmúlt években több eset is felborzolta az olasz közvéleményt, ugyanis előfordult, hogy túlhajszolt lovak az utcán estek össze, és volt, hogy meg is haltak ott. 

A címlapkép illusztráció, nem Rómában készült. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!