Orbán biztosította az oroszokat, hogy jövő ilyenkor talán elkezdődhet Paks 2 építése

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Csütörtök délelőtt Orbán Viktor miniszterelnök Süli János paksi beruházásért felelős miniszterrel és Szijjártó Péter külügyminiszterrel együtt a Várban fogadta Alekszej Lihacsovot, a Roszatom nevű orosz állami vállalat vezérigazgatóját.

A megbeszélésen megállapították, hogy Paks 2 építése "a beruházás ütemterv szerint halad". Nyilván ez nem az eredeti ütemterv, mert 2014-ben a magyar kormány azt jelentette be, hogy az első új blokk 2023-ban már áramot termel majd, ez azonban lehetetlen, hiszen az építkezés érdemi része még el sem kezdődött.

Lihacsov és Orbán.Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán/MTI/MTVA

A mostani ütemterv szerint legkorábban 2021 novemberében kezdődhet az építkezés, amennyiben az Országos Atomenergia Hivatal (OAH) addig megadja az új erőmű létesítési engedélyét. Ez az ütemterv azt feltételezi, hogy az OAH nem kér be hiánypótlásokat, módosításokat. Ha az engedélyezési eljárás nem menne teljesen simán, akkor az építkezés megkezdése még tovább csúszhat. (kormany.hu)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!