Őrület, újabb acélhasáb bukkant fel a pusztában

ÉLET
2020 december 03., 05:01

Nem minden országnak jut vesztegzár idején tartott illegális összejövetelről a hátizsákjában ecstasy tablettával az ereszcsatornán kapaszkodva menekülő európai parlamenti képviselő. A világnak ezen szerencsétlenebb országait az elmúlt napokban így egy másik érdekes jelenség, a pusztában véletlenszerűen felbukkanó fémoszlopok kötik le. Ezeket, bár nyilvánvalóan több elemből lettek összehegesztve, valamiért monolit néven emlegetik a közösségi médiában, lenyűgözőnek tartva azt, hogy mennyire hasonlít egymásra két, rozsdamentes acél lapokból összetákolt hasábforma.

link Forrás

Az első ilyen "monolit" a utahi kősivatagban bukkant fel, hogy aztán nem sokkal felfedezése után már el is tüntessék.

A utah-i monolitot november 24-én fedezték fel a helyi parkőrök.
photo_camera A utah-i monolitot november 24-én fedezték fel a helyi parkőrök. Fotó: HANDOUT/AFP

Nem sokkal később Romániában találtak egy fémhasábot, aminek aztán szintén lába kélt. Szerdán aztán újabb monolitot észleltek, ezúttal Kaliforniában. Ez az Insider beszámolója szerint "pontos mása" a Utah-ban és Romániában eltűnt "monolitoknak", bár azok eleve annyira hasonlítottak csak egymásra, mint két fémhasáb általában.

A romániai monolit.
photo_camera A romániai monolit. Fotó: HANDOUT/AFP

Ez utóbbit 2020. december 2-án a kaliforniai Pine Mountain tetején találták Arascadero közelében. Ez amúgy a utah-i "monolittal" szemben nem volt mélyen a földbe ásva, simán fel lehetett borítani. És míg a utah-i "monolit" a Google műholdas térképének tanúsága szerint valamikor 2015-2016 között kerülhetett oda, ahonnan aztán kedden eltűnt, a kaliforniai kedden még biztosan nem állt ott a Pine Mountain tetején, legalábbis ezt állítja a helyi túrázó, Ray Johnson, aki kedden a hegytetőn járt. (Via Insider)