Pénzt gyűjtenek a rajongók Tolkien házára

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Eladó az oxfordi villa, ahol J. R. R. Tolkien élt a családjával 1930 és 1947 között. A közeli egyetemen oktató szerző itt írta A hobbitot és a A gyűrűk ura trilógia nagy részét.

Egy rajongói csoport internetes gyűjtést indított a megvásárlására, azt remélve, hogy ha összejön elég pénz, akkor Tolkien múzeummá alakíthatnak át a házat. A gyűjtéshez számos híresség is csatlakozott, többek között a Gyűrűk ura filmváltozatának néhány színésze. A kampány videóját itt lehet megnézni, ez pedig a gyűjtés oldala

Tolkien háza.Fotó: Project Northmoor

Az épületet a mostani gazdája 5,3 millió dollárért már eladná, de a szervezők 6 milliót (azaz közel 1,8 milliárd forintot) akarnak összeszedni, hogy maradjon a múzeum kialakítására is. (New York Times)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!