Sokmilliós adományokból kampányolt a Mi Hazánk

POLITIKA
2020 december 03., 06:20

Mostanáig rejtély volt, hogy miből kampányolt a 2019-es EP- és önkormányzati választáson a Mi Hazánk, hiszen a Toroczkai László vezette, Jobbikból kiszakadt szervezet nem jogosult állami támogatásra. Mégis tele volt plakátjaikkal és szórólapjaikkal az ország.

A 24.hu hívta fel a figyelmet a párt nemrégiben megjelent beszámolójára, ami annyiban segít megoldani a kérdést, hogy nagyon sok pénzt kaptak magánszemélyektől adományként. Azt azonban már nem árulta el párt a lapnak, hogy az adományozók kicsodák.

Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetője (j) és Dorogi György, a Nemzeti Légió ötletgazdája (b).
photo_camera Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke (k) bemutatja a párt az új honvédelmi, hagyományőrző szervezetét, a Nemzeti Légiót a párt József körúti irodájában 2019. május 14-én. Mellette Födelmesi László, a Nemzeti Légió vezetője (j) és Dorogi György, a Nemzeti Légió ötletgazdája (b). Fotó: Mónus Márton/MTI/MTVA

A beszámoló szerint egy bizonyos Zámbori Zsolt például 9 millió forintot adományozott a pártnak, és akadt még rajta kívül néhány milliós nagyságrendben adakozó támogató. Zámbori támogatása az összes hazai pártnak juttatott magánadomány közül a legnagyobb.

A Mi Hazánk jelentős bevételhez jutott tagdíjakból is, és tavaly összesen 77,18 millió forintot tudott elkölteni. (24.hu)