Tízmilliókat bukhatott Szájer a lemondásával

Komoly anyagi érvágást jelent Szájer Józsefnek az, hogy vasárnap, még mielőtt ennek oka kiderült volna, lemondott európai parlamenti képviselői posztjáról, írja az Mfor. A lap számításai szerint Szájer euróban járó képviselői fizetése forintra átszámolva most havi 2,4 millió forint, amin felül még költségtérítés és napidíj is jár. "Nem véletlen, hogy az európai parlamenti képviselők körében nem túl gyakori, hogy valaki lemond a mandátumáról" - írták, emlékeztetve rá, hogy korábban sem Morvai Krisztina, sem Bokros Lajos nem adta vissza EP-mandátumát, hiába kérték tőlük az őket delegáló pártok.

Az Mfor összesítése szerint egy EP-képviselő havi nettó 6962 eurót keres. Ezen felül jár nekik 323 euró átalányjuttatás a szállás- és egyéb költségeik fedezetére minden nap, amit Brüsszelben vagy Strasbourgban, az EP két központjában hivatalos munkával töltenek. Továbbá általános költségtérítést is kapnak képviselői tevékenységükből adódó kiadásaik fedezésére, például irodabérletre, telefonelőfizetésre, reprezentációs költségekre. Ennek a havi összege 4563 euró.

Ezek a juttatások a szabályok szerint mandátumuk lejárta után annyi hónapig járnak még, ahány évig EP-képviselők voltak. Szájer már 16 éve képviselő, így ha mandátuma lejártával távozott volna, 16 havi juttatást, csaknem 40 millió forintot kaphatott volna még.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.