Egy hangfelvétel szerint az egészségügy a teljesítőképessége határán van

Egészségügy
2020 december 04., 07:07

Egy a Telexhez eljuttatott hangfelvételen egy vidéki kórház orvosa arról beszél, hogy már bőven a határaikat feszegetik. A hangfelvételt készítő nő 9-10 másik családdal együtt állt sorba órákig a kórház előtt, hogy átvegye elhunyt rokona személyes holmijait, amikor végre kijött egy orvos, akitől lehetett kérdezni.

„Nem tudok mást mondani, mint hogy mi igyekszünk. Nincs elég ember. A mi dolgozóink is kidőlnek, a mi dolgozóink is megbetegednek. Van, aki a havi munkaidőkeretét már tizedikén letudja, mert annyira sokat dolgoznak.”

– mondta az orvos a kint várakozó hozzátartozóknak. A Telex szerint a hangfelvételen ez még nem hallható, de az orvos felemelte a hangját, miután az egyik hozzátartozó félreértette, és azzal gyanúsította meg a doktornőt, hogy édesapját idő előtt vették le a lélegeztetőgépről. „Én ekkor kapcsoltam be a felvételt, mert nem hittem el, hogy tényleg ordibálnak, miközben arra várunk, hogy kihozzák a tegnap elhunyt rokonaink kórházi cuccait” – mondta a Telexnek a felvételt készítő nő.

link Forrás

A hangfelvétel néhány nappal azelőtt készült, hogy Müller Cecília felszólította a kórházakat, hogy engedjék be rokonaikat a haldokló koronavírusos betegekhez.

Kiemelt videóink