Nem teszteli a következő szezonban az NBA, hogy füveztek-e a játékosok

sport
2020 december 04., 17:32

Nem teszteli az NBA a december 22-én kezdődő 2020-2021-es szezonban a kosárlabdaliga játékosait arra, hogy fogyasztottak-e marihuánát, ezt írja NBA-s forrásokra hivatkozva Ben Dowsett NBA-szakíró.

A hír annyiból nem újdonság, hogy már a nemrég véget ért 2019-2020-as szezon végén sem ellenőrizték a játékosok füvezését azután, hogy a liga összes meccsét Floridába, az Orlando Bubble nevű, elkülönített komplexumba költöztették. Floridában ugyanis gyógyászati céllal legálisan lehet marihuánát venni és fogyasztani. Viszont egyre inkább arra lehet számítani, hogy az amerikai kosárlabda liga végleg felhagy a marihuána szűréssel.

Ez abból a szempontból nem lenne meglepő, hogy már 16 államban teljesen legális a fű, az államok nagy részében az orvos felírhatja, és mindössze hat olyan állam maradt az USA-ban, ahol még minden formájában illegális kábítószerbek számít. Ha pedig az NBA teljesen leáll azzal, hogy illegális szerként kezelje a marihuánát, akkor várhatóan több másik sportliga is követheti a példáját. (Deadspin)