Indonéziában őrizetbe vették a szociális ügyekért felelős minisztert, mert sikkaszthatott a koronavírus-segélyalapból

Több 444 videó?
Szeretném

Őrizetbe vették vasárnap Indonézia szociális ügyekért felelős miniszterét, aki a gyanú szerint 1,2 millió dollárt (355 millió forintot) sikkasztott el egy, a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére létrehozott segélyalapból.

Juliari Batubara két beosztottjával együtt kenőpénzeket fogadott el olyan vállalatoktól, amelyek feladata az volt, hogy élelmiszercsomagokat juttassanak el olyan embereknek, akik nehéz helyzetbe kerültek a járvány miatt. A rendőrség hét bőröndben, három hátizsákban és számos borítékban foglalt le készpénzt.

A miniszterre akár halálbüntetést is kiszabhatnak, ha bebizonyosodik, hogy valóban komoly összegeket tett zsebre a segélyalapból az országos vészhelyzet idején.Juliari Batubara két héten belül már a második kormánytag, aki ellen korrupció gyanúja miatt indul eljárás Indonéziában. Legutóbb a tengeri halászatot felügyelő minisztert vádolták meg azzal, hogy kenőpénzért cserébe adott ki exportengedélyeket több vállalatnak. A korrupcióellenes hatóság szerint ő luxuscikkeket - Rolex órákat és Louis Vuitton táskákat - vásárolt a pénzből nemrég, amikor Hawaiin járt üzleti úton. (MTI)