Jár a pedagógusoknak a 100 százalékos táppénz

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Minden pedagógus száz százalékos táppénzt kap, ha a munkahelyén fertőződik meg koronavírussal, mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma az ATV-nek.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete szerint ugyanis azért volt csak 70 százalékos a pedagógusok részvétele az ingyenes teszteléseken, mert attól tartottak, hogy ha kiderül, hogy fertőzöttek, akkor a betegség idejére nem kapnak 100 százalékos táppénzt.

Az Emmi azonban most erre reagálva azt mondta, hogy a teljes összeget két részletben kapják meg a tanárok, először a 60%-os táppénzt, a maradék 40%-ot pedig akkor, ha a foglalkozási megbetegedéssel kapcsolatos eljárást az érintett hatóságok befejezték.

Azt is írták, hogy ha valamelyik dolgozónak pozitív lesz a tesztje, akkor az intézményvezető kezdeményezésére az illetékes fővárosi vagy megyei kormányhivatal mint munkavédelmi hatóság állapíthatja meg, hogy a pedagógus a hivatásából eredően találkozott Covid-19 vírussal fertőzött személlyel. Azok a tanárok esetében pedig, akik tünetmentesen vannak karanténban, otthoni munkavégzést rendelhet el a munkáltató, így táppénzre sem kell menni.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó