Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Sok pedagógus azért nem vállalja a tesztelést, mert attól tartanak, nem kapják meg a megígért táppénzt

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Most is, ugye, most fejeztük be az eddigi legnagyobb tesztelési akciónkat, hogy nyissak egy zárójelet, ahol a kórházi dolgozókat, a szociális intézetben dolgozókat, az óvodákat és iskolákat is leteszteltük, és 70 százalék volt hajlandó tesztelni. Tehát nem arról beszélünk, hogy oltást kapni, hanem 70 százalék vállalkozott arra, hogy őt leteszteljék, a többi elutasította. Tehát nem olyan egyszerű ez. Az emberek emberből vannak, vannak gondolataik, és nem haptákban állnak, és várják a parancsot, hanem a saját gondolkodásuk szerint alakítják az életüket.”

Ezt mondta pénteken Orbán Viktor a Kossuth rádióban a pedagógusok teszteléséről, az ATV Híradójának viszont többen elmondták:

sokan azért nem vállalják a vizsgálatot, mert attól tartanak, ha kiderül, hogy fertőzöttek, a betegség idejére nem kapják meg az előzetesen megígért 100 százalékos táppénzt. 

Ettől pedig nem is ok nélkül tartanak: az ATV-nek több pedagógus a fizetéséről szóló SMS-t is megmutatta, amin egyértelműen látszott, hogy jóval alacsonyabb fizetést kapnak, amíg karanténban vannak.

Kásler Miklós EMMI-miniszter a pedagógusoknak címzett levelében azt írja: ha az NNK főosztálya elismeri a betegséget munkaköri megbetegedésnek, akkor a korábbi táppénz és a 100 százalékos összeg közötti különbséget utólag fogják jóváírni. Addig viszont sok pedagógusnak 50-60-70-80 ezer forintból kellene megoldania a karácsonyt Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője szerint. A pedagógus-tesztelés kezdeti tapasztalatairól itt írtunk. (ATV)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó