Fideszes önkormányzatnak és állami cégnek is dolgozik a bilincsben elvitt helyettes államtitkár cége

politika
2020 december 07., 04:42

Alapítása után rögtön nagy sikereket ért el Nagy János, az Agrárminisztérium bilincsben elvitt helyettes államtitkárának cége. A Blikk szerint a társaság 2018-ban 45 millió forintos adózott eredményt produkált, ami 2019-ben 144 milllió forintra nőtt.

Vezetői tréningektől földügyi tanácsadáson át adatvédelmi tisztviselő szolgáltatásig sok mindennel foglalkoznak. A lap szerint Nagy üzlettársa és közös cégük látja el a fideszes vezetésű V. kerületi önkormányzat adatvédelmi tisztviselői feladatait. Kapcsolatban állnak az állami tulajdonú Mecsekérc Zrt.-vel is. Az önkormányzat nem reagált a Blikk megkeresésére.

photo_camera Fotó: Új Mezőgazdasági Magazin

Az ügyészség múlt szerdán, először Nagy János nevének említése nélkül adott ki közleményt arról, hogy nyomozást folytat hivatali helyzettel visszaélésre irányuló hivatali vesztegetés bűntette és más bűncselekmények miatt.

A megalapozott gyanú szerint egy állattenyésztéssel is foglalkozó vállalkozó új mezőgazdasági vállalkozás beindítását tervezte állami támogatás segítségével. A beruházáshoz szükséges pályázat elnyerése érdekében 5 százalékos tulajdonrészt ajánlott a minisztériumi tisztségviselőnek, aki ezt elfogadta.