Rudy Giuliani koronavírussal került kórházba

külföld
2020 december 07., 05:21

Donald Trump vasárnap a Twitterén közölte, hogy ügyvédje, a 76 éves Rudy Giuliani is elkapta a koronavírust. (Vagyis az konkrétan azt írta, hogy a „kínai vírust” kapta el.)

link Forrás

Giuliani vezeti Trump jogászcsapatát, ami még minidg azon dolgozik, hogy különböző perekkel megfordítsák az elnökválasztás eredményét. Az AP hírügynökség értesülései szerint mivel az ügyvédnek tünetei is voltak, vasárnap a wahingtoni Georgetown egyetemi kórházba szállították.

photo_camera Rudy Giuliani Fotó: MANDEL NGAN/AFP

Csütörtökön Guliani még megjelent egy meghallgatáson, a georgiai törvényhozás épületében, ahol több republikánus szenátorral együtt több órán keresztül tartózkodott maszk nélkül. Előtte szerdán Michiganben sem viselt maszkot azon a 4 és fél órás meghallgatáson, ahol arra biztatta a republikánus képviselőket, hogy ne véglegesítsék Biden ottani győzelmét. Ugyanakkor Trump csapata szerint a meghallgatások előtt Gulianit mindkétszer negatívra tesztelték.

A jelenlegi állás szerint az Joe Biden 306 elektori szavazatot nyert az elnökválasztáson, az elnökséghez pedig már 270 is elég. Trump viszont mindezek ellenére még mindig nem ismeri el vereségét, és továbbra is perekkel próbál fordítani. (APNews)