Erős címlappal hívta fel a figyelmet az újbudai újság arra, mennyi pénzt von el a kormány a járvány idején az önkormányzattól

Félig úgy néz ki az Újbuda című önkormányzati lap legújabb száma, ahogy egy önkormányzati lap kinézni szokott: nem túl izgalmasan. De a másik felével együtt már elűzi az unalmat:

Arra hívják fel a figyelmet, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésre hivatkozva a kormánya sorra jelenti be az olyan intézkedéseket, amelyek az ország összes önkormányzatát, köztük Újbudát is lassan fenntarthatatlan helyzetbe hozzák. 

Belül részletezik is az elvonások mértékét, ami idén 4, jövőre akár 10 milliárd forint is lehet összesen csak ebben a kerületben. 

Mint írják, a sokmilliárdos elvonások már nemcsak a tervezett fejlesztéseket érintik, hanem az önkormányzati intézmények (szociális rendszer, bölcsődék, óvodák, köztisztaság, városüzemeltetés) napi működését is veszélyeztethetik. Mindezt úgy, hogy az önkormányzatoknak is vannak többletfeladataik a járvánnyal kapcsolatban, de ezekre nemhogy nem kapnak állami támogatást, hanem a megnyírbált költségvetésből kell megoldaniuk

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.

Kapcsolódó