Melania Trumpnak most egy teniszpálya miatt lett nehezebb az élete

Trumpné, aki már csak januárig, Joe Biden beiktatásáig lesz first lady, hétfőn jelentette be, hogy végre átadhatják a Fehér Ház mellett épült új teniszpavilont, de nem örülhetett sokáig, mert máris beszóltak neki.

David Corn újságíró különösebb kommentár nélkül osztotta meg Twitterén Melania Trump nyilatkozatát a teniszpavilonról, mindössze annyit írt: 282,345. Ennyien haltak meg eddig az Egyesült Államokban a koronavírus-járványban.

És hasonlóan reagált Molly Jong-Fast, a Daily Beast főszerkesztője is. Ő azt írta Twitterén: „Bizonyára az intenzíven fekvők is jobban érzik majd magukat, tudva, hogy végre kész a teniszpavilon.”

Melania Trump nyilatkozatából megtudhattuk, hogy a pavilon stílusa szerencsére illik a Fehér Házhoz, és azért volt szükség az építésére, mert a korábbi elnök, Barack Obama a teniszpályát átalakíttatta kosárlabdapályává. Szóval lényegében Obama miatt épült a pavilon, amit már 2018-ban megterveztek, de a terveket el kellett fogadtatni egy rakás építészeti bizottsággal. Sőt még adományokat is kellett szerezni hozzá, a pavilont ugyanis magánemberek fizették, de hogy ki és mennyit adományozott, illetve hogy mennyibe került a projekt, azt nem tették közzé

(Guardian)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.