A bíróbotrány után a játékvezetők a játékosokkal együtt térdeltek a rasszizmus ellen

bajnokok ligája
2020 december 09., 20:55
comments 102

Befejezték a kedden félbeszakadt PSG-Basaksehir BL-meccset. Ez volt az a meccs, ahol a negyedik játékvezető, a román Sebastian Coltescu rasszista megjegyezése miatt levonult mind a két csapat a 13. percben.

Bár sokan nem értik, hogy mi a baj a bíró megjegyezésével, a megsértett Demba Ba néhány mondattal rávilágított erre, és elnézést kért a román sportminiszter is.

A szerdai folytatás előtt a bírókat lecserélték. A játékosok a rasszizmus elutasítására figyelmeztető pólóban melegítettek, majd a kezdő sípszót megelőzően az új játékvezetőkkel együtt féltérdre ereszkedtek.

photo_camera Fotó: Xavier Lanier/GETTY/pool/Anadolu Agency via AFP

A meccset amúgy nagyon simán nyerte a PSG 5-1-re, többek között Neymarnak ezzel a góljával.

link Forrás

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.