Diplomataútlevéllel próbált cigarettát csempészni Ukrajnából az MSZP egykori parlamenti képviselője

bűnügy
2020 december 10., 20:48

Cigarettacsempészeten érték az ukrán határon Legény Zsoltot, aki 2006-14 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, írja a Telex. A 42 éves kisvárdai férfi egészen máig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke is volt, ám erről a tisztségéről lebukása után lemondott, és az MSZP tájékoztatása szerint a pártból is kilépett.

Legény az ukrán Jevropejszka Pravda című lap értesülései szerint diplomata útlevéllel próbálta Ukrajnából átcsempészni az autója egész csomagtartóját megtöltő cigarettaszállítmányt. Mivel azonban sem ukrajnai akkreditációja, sem diplomatarendszáma nem volt, az ukrán vámosok át akarták vizsgálni az autóját.

link Forrás

Legény diplomáciai védelemre hivatkozva nem volt hajlandó felnyitni a csomagtartót, ezért a vámosok kihívták a magyar konzulátus képviselőit, és az ő jelenlétükben nyitották fel a csomagtatót. Az, mint az esetről készült felvételen látható, csordultig volt cigarettával. Hogy pontosan mennyi kartont próbált Lengyel átcsempészni, azt csütörtök estig nem állapították még meg.

A Telex próbálta megszólaltatni Legényt, akit egyelőre nem sikerült elérniük. Az MSZP közleményben jelezte, hogy Legény lemondott minden tisztségéről és kilépett a pártból, valamint azt, hogy kezdeményezik volt parlamenti képviselőjük diplomata útlevelének azonnali visszavonását.