Diplomataútlevéllel próbált cigarettát csempészni Ukrajnából az MSZP egykori parlamenti képviselője

Cigarettacsempészeten érték az ukrán határon Legény Zsoltot, aki 2006-14 között az MSZP országgyűlési képviselője volt, írja a Telex. A 42 éves kisvárdai férfi egészen máig az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Területi Szövetségének alelnöke is volt, ám erről a tisztségéről lebukása után lemondott, és az MSZP tájékoztatása szerint a pártból is kilépett.

Legény az ukrán Jevropejszka Pravda című lap értesülései szerint diplomata útlevéllel próbálta Ukrajnából átcsempészni az autója egész csomagtartóját megtöltő cigarettaszállítmányt. Mivel azonban sem ukrajnai akkreditációja, sem diplomatarendszáma nem volt, az ukrán vámosok át akarták vizsgálni az autóját.

Legény diplomáciai védelemre hivatkozva nem volt hajlandó felnyitni a csomagtartót, ezért a vámosok kihívták a magyar konzulátus képviselőit, és az ő jelenlétükben nyitották fel a csomagtatót. Az, mint az esetről készült felvételen látható, csordultig volt cigarettával. Hogy pontosan mennyi kartont próbált Lengyel átcsempészni, azt csütörtök estig nem állapították még meg.

A Telex próbálta megszólaltatni Legényt, akit egyelőre nem sikerült elérniük. Az MSZP közleményben jelezte, hogy Legény lemondott minden tisztségéről és kilépett a pártból, valamint azt, hogy kezdeményezik volt parlamenti képviselőjük diplomata útlevelének azonnali visszavonását.

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.