Koronavírus: 171 újabb áldozat

járvány
2020 december 10., 08:34

Az elmúlt napok alacsonyabb számai után ismét nagyot ugrott az új fertőzöttek száma: 5415 újabb koronavírusos betegek jelentettek ma reggel.

link Forrás

A gyógyultak száma továbbra is messze elmarad az új fertőzöttekétől, csak 1092-vel nőtt tegnap óta.

Összesen eddig 265 003 fertőzöttet regisztráltak, 77 362 gyógyultak fel hivatalosan. Ez 30 százalék sincs.

Az áldozatok száma is nőtt tegnaphoz, de különösen a hétfőn jelentett, különösen alacsonynak tűnő 116-hoz képest. 171 újabb koronavíros beteg hunyt el.

link Forrás

A hivatalosan regisztrált halálesetek száma továbbra is magas. Ugyanakkor valamivel alacsonyabb, mint a múlt hét első 4 napjának hivatalos jelentéseiben szereplő adatok.

7869 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, csökkent ez a mutató a keddi csúcs óta.

link Forrás

Lélegeztetőn 645-en vannak. Lassú csökkenés látható, de itt nem tudni, hogy hányan hunytak el azok közül, akik gépi lélegzetetésre szorultak és hánynak javult annyira az állapota, hogy már nincs szükségük a lélegeztetésre.

link Forrás

Szerdán elég jól alakult a hivatalos adatok szerint az összes teszten belül a pozitívak aránya (11 százalék volt), most ez megint nőtt, 18 százalékra. 29 325 vizsgálatot végeztek.

link Forrás

Lakosságarányosan és az elmúlt két hét hivatalosan jelentett új fertőzöttjeit figyelembe véve jelenleg Békés, Vas, Nógrád és Veszprém a legfertőzöttebb megyék. Budapest van a lista végén.

link Forrás