Novák Katalin az idősek vásárlási idősávjának felfüggesztését javasolja Orbán Viktornak

POLITIKA
2020 december 10., 13:52

Az idősek vásárlási idősávjának felfüggesztését fogja javasolni Orbán Viktornak Novák Katalin, jelentette be Facebook oldalán a családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Novák egyeztettt az Idősek Tanácsának tagjaival, akik azt mondták el neki, hogy sokan örültek a védett vásárlási sávnak, de a korosztályok közötti növekvő feszültség miatt javasolják, hogy a karácsonyi időszakban legalább hétvégenként, de akár teljes egészében töröljék el az idősávos vásárlást.

link Forrás

"Azt látják, hogy az ünnepek közeledtével egyre nagyobb a tumultus, egyre többen vannak ráadásul szabadságon, és egyre nagyobb a feszültség a különböző korosztályok között a védett idősáv miatt"

- mondta a családügyi miniszter.

A videóban megszólal Hulák Zsuzsa, az Idősek Tanácsának a szakértője is, aki szerint az idősek köszönettel vették az idősávot, és használták is, bár sok esetben volt, hogy el kellett térniük ettől.

"Azt a problémát érzékelték, hogy a fiatalok sok esetben nem tudnak megfelelőképpen vásárolni, különösen hétvégén, és ez azért feszíti a családokat, mert a fiatalok este tovább dolgoznak, hét órakor az üzletek bezárnak, ennél fogva ők már nem jutnak megfelelő áruhoz."

Az Idősek Tanácsának elnöke egyébként a miniszterelnök, akit akadályoztatása esetén a Tanács alelnöke helyettesít, aki Novák Katalin. A tanácsnak tizenkét tagja van, őket a miniszterelnök kéri fel.