A saját termékeivel jótékonykodik Mészáros Lőrinc cégcsoportja

ünnep
2020 december 12., 12:00

A Búzakalász 66 Felcsút Kft. göböljárási telephelyén jelentették be szombaton, hogy a Mészáros Csoport a Magyar Vöröskereszt segítségével 70 tonnányi élelmiszeradományt juttat el karácsonyig a rászorulókhoz. Az 50 millió forint értékű élelmiszeradomány célba juttatásában a Vöröskereszt segít. A tízezer csomagban a Mészáros Csoport termékei találhatók és a csoporthoz tartozó Gallicoop kamionjaival jutnak el a karitatív szervezet régiós központjaiba. A csomagokban a többi között húsáru, friss tojás, méz és egy rúd bejgli is található.

A Mészáros Csoport által felajánlott élelmiszercsomag a Búzakalász 66 Felcsút Kft. göböljárási telephelyén
photo_camera A Mészáros Csoport által felajánlott élelmiszercsomag a Búzakalász 66 Felcsút Kft. göböljárási telephelyén Fotó: Vasvári Tamás/MTI/MTVA

A Mészáros Csoportba tömörülnek a magyar gazdaságtörténet legnagyobb csodáját végrehajtó gászszerelő nagyobb cégei: Opus Global Nyrt., Talentis Group Zrt., Talentis Agro Zrt., Status Capital Zrt., Konzum Management Kft., Fejér B.Á.L. Zrt., Búzakalász 66 Felcsút Kft.. A csoport értékét idén szeptemberben 252,3 milliárd forintra becsülték.

Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója elmondta, hogy idén a minél kevesebb személyes kontaktus érdekében nem segélyosztási akciók keretében, hanem egyesével, kollégáik személyesen viszik ki a rászorulóknak a csomagokat, miután egyeztettek a helyi önkormányzatok családsegítőivel. (MTI)