Index: Habsburg György lehet az új párizsi nagykövet

Járvány hírlevél
A koronavírus és a küzdelem ellene. A helyzet itthon és a világban.

Az Index információi szerint hétfőn a parlament külügyi bizottságában leendő párizsi nagykövetként hallgatják meg a képviselők Habsburg Györgyöt, aki a kormány jelöltje a tisztségre.

Habsburg György az utolsó magyar király, IV. Károly unokája, teljes nevén Paul Georg Maria Joseph Dominikus von Habsburg-Lothringen. 1993 óta van magyar állampolgársága, és azóta jórészt itt is él. 2009-ben az MDF EP-képviselőnek jelölte, de nem szerzett mandátumot. 1996 óta rendkívüli utazó nagykövetként képviseli Magyarországot.

A Habsburgok császári címere

Habsburg György egy szintén arisztokrata családból való nagykövetet válthat, hiszen Károlyi György hivatala jár le hamarosan Párizsban. (Index)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!