Sosem láttak még annyi drogot a maláj parti őrség emberei, mint vasárnap reggel

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Egy gyanús hajót próbált megállítani a maláj parti őrség egyik egysége vasárnap reggel, ám a Penang szigetét éppen elhagyó jármű nem engedelmeskedett.

Amikor a hatóság hajója utolérte, egy ember a tengerbe vetette magát a hajóról. Hamarosan kiderült, ő volt egyszemélyben a teljes legénység, és hamarosan el is kapták.

A hajón több mint két tonna áru volt, 130 zsákban, a csomagolása alapján kínai tea. 

Csakhogy nem tea volt benne, hanem egy másik féle élénkítő szer, mégpedig metamfetamin, kristályos formában. Ez illegális drog, és nagyon népszerű Dél-Kelet-Ázsiában. A legtöbbet Mianmarban termelnek belőle, és Ausztráliától Kínáig órási piaca van.

A lefoglalt szállítmány magyar pénzben 7,6 milliárd forintot ér.  (Reuters)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!