A Pornhub törölte a legtöbb videóját

INTERNET
2020 december 14., 21:06
Asa Akira pornósztár képe a Pornhub pavilonjánál a 2018-as AVN Adult Entertainment Expón Las Vegasban.
photo_camera Asa Akira pornósztár képe a Pornhub pavilonjánál a 2018-as AVN Adult Entertainment Expón Las Vegasban. Fotó: Ethan Miller/Getty Images/AFP

A Pornhub letörli az összes videót az oldalról, amit nem hitelesített felhasználók töltöttek fel, összességében több mint 10 milliót a kb. 13-ból.

A világ leghíresebb pornóoldala a múlt héten jelentette be, hogy azonnali hatállyal, radikálisan megváltoztatja a működési modelljét: szigorúan korlátozza, hogy ki tölthet fel bármit, a lehetőségből egyelőre teljesen kizárva az egyszerű felhasználókat, és fokozza a moderálást.

Ez pár nappal azután történt, hogy Nicholas Kristof, a New York Times publicistája konkrét eseteket is bemutatva írt arról, hogy a Pornhubra folyamatosan töltenek fel kiskorúakról készült, illetve nemi erőszakot bemutató filmeket is. A cikk után a világ két legnagyobb pénzügyi szolgáltató vállalata, a Mastercard és a Visa közölte, hogy felül fogják vizsgálni a Pornhubot és több más pornóoldalt tulajdonló céghez, a MindGeek-hez fűződő pénzügyi kapcsolataikat.

A Pornhub most közölte, hogy a Pornhubra feltöltött összes tartalom „ellenőrzött feltöltőktől származik, és ezt a követelményt olyan platformok, mint a Facebook, az Instagram, a TikTok, a YouTube, a Snapchat és a Twitter még nem teljesítették”. (The Verge)

Kiemelt videóink