Tisztán elektromos autók gyártásába kezd a Mercedes Kecskeméten

gazdaság
2020 december 14., 10:03
photo_camera Fotó: BORSOS MATYAS/foto: Borsos Matyas KKM

Jelentősen, újabb 50 milliárd forintos beruházással bővíti kecskeméti gyárát a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary, a fejlesztés keretében pedig a vállalat megkezdi Magyarországon elsőként a tisztán elektromos meghajtású autók gyártását - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI tudósítása szerint.

Az 50 milliárd forint értékű beruházáshoz a magyar kormány 15 milliárd forint támogatást biztosít, a beruházással több mint 4400 munkahely jövője válik „betonbiztossá” - mondta a miniszter. Szijjártó a beruházást mérföldkőnek nevezte a Mercedes kecskeméti gyára, valamint a magyar gazdaság és autóipar szempontjából egyaránt.

link Forrás

Szijjártó Péter köszönetet mondott a kormány nevében a Mercedes többezer kecskeméti és Kecskemét környéki dolgozójának.

Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: Kecskeméten fogják gyártani az EQB, azaz a tisztán elektromos meghajtású autót, amelynek 2021 utolsó negyedévétől kezdődhet a sorozatgyártása. Az új modell világpremierje jövő tavasszal lesz. Az idén márciusban bejelentett új présüzem pedig 2022-ben megkezdi működését a közlése szerint. (MTI)