Deutsch Tamás másodszor is bocsánatot kért Webertől és a Néppárttól

politika
2020 december 15., 14:58

„Szeretném megismételni a bocsánatkérést Manfred felé és a többi kollégám felé. Nem állt szándékomban megbántani senkit, sem a frakcióvezetőt, sem a frakció többi tagját, sem a pártcsaládunkat általánosságban” - írja Deutsch Tamás fideszes EP-képviselő a néppárti frakciónak címzett levelében, amiről a Euronews számolt be.

„Ez hiba volt a részemről, amiért bocsánatot kérek. Egyúttal visszavonom a szerencsétlen hasonlatot, amit használtam. Remélem, hogy le tudjuk hűteni a kedélyeket és folytatni tudjuk a közös munkát az Európai Unió javításáért. A mostani válságban minden korábbinál nagyobb szükség van az egységre” - írja a levélben Deutsch, akinek ügyét szerdán vitatja meg az Európai Néppárt, és valószínűleg szavaznak is róla.

A fideszes EP-képviselő kizárását azért kezdeményezték képviselőtársai, mert gestapós és ÁVH-s módszereket emlegetett Manfred Weber frakcióvezető nyilatkozatával kapcsolatban. Deutsch ezért egyszer már bocsánatot kért, a kérdés mégis napirenden maradt a pártban, mert sokaknak ez volt az utolsó csepp az egyébként is keserű pohárban.

Hétfőn az Atv.hu-nak egy fideszes forrás azt mondta, ha kizárják a képviselőt, mindannyian kilépnek a frakcióból. Navracsics Tibor az Euronews hétfő délután megjelent podcastjában arról beszélt: úgy tudja, veszélyben van a Fidesz néppárti tagsága.