Hónapok óta olvashatják hackerek az USA több kormányzati szervének teljes levelezését

Reggel 4 hírlevél
Amit 2021-ben tudni kell, minden reggel.

Veszélyes és átfogó kibertámadásról adott ki figyelmeztetést az amerikai kormány, miután felfedezték, hogy egy széles körben használt szoftvert valakik feltörtek idén tavasszal.

A megtámadott szoftvert számos amerikai kormányzati szerv használja, a védelmi minisztériumtól az államkincstárig, de sok jelentős amerikai vállalatnál is alkalmazzák. Hivatalosan nem jelentették be, hogy melyik programról van szó, de egyes sajtóértesülések szerint egy Orion nevű programot törtek fel. Az Orion nagy, és földrajzilag is szétszabdalt IT-rendszerek kezelésére való. 

A hivatalos beszámolók szerint a hackerek képesek lehettek a szoftvert használó intézmények és cégek teljes levelezését olvasni, illetve betekinteni minden elektronikus dokumentumukba. Az elkövetők célja adatszerzés lehetett.

Annyit hivatalosan is elismert az USA, hogy gyanújuk szerint egy állam áll a támadás mögött. Egy volt CIA-s szakértő azt állítja, hogy az orosz állam volt az elkövető. 

Vlagyimir Putyin szóvivője azt mondta, hogy Oroszországnak nincs dolga ezzel a problémával, és ha az USA hónapokig nem vett észre egy támadást, akkor azt utólag ne varrják a nyakukba. (FT)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!