Martin Schulz lett a német szocdem párt Magyarországon is aktív alapítványának az elnöke

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Martin Schulzot választották a Friedrich Ebert Alapítvány (FES) elnökévé. A FES a német szociáldemokraták párthoz közel álló alapítvány, és hasonlóan a nagy német pártok alapítványaihoz, a szervezet külföldön is aktív, Budapesten is van irodájuk. A FES Magyarországon többek között konferenciákat szervez és kutatásokat támogat. 

Martin Schulz volt a szociáldemokraták kancellár-jelöltje a legutóbbi német választáson, azelőtt pedig az Európai Parlament elnöki tisztségét töltötte be. 

Már EP-s tisztségviselőként is sok éles vitája volt Orbán Viktorral, Schulz az egyik leghangosabb kritikusa azóta is a magyar kormányfő politikájának.

Martin SchulzFotó: TOBIAS SCHWARZ/AFP

Viták mostanában is előfordulnak köztük, nemrégiben Schulz elítélően nyilatkozott a magyar közállapotokról, mire Orbán Viktor közleményben reagált november 30-án.  

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!