Novák Katalin szerint tudatosan kiforgatták és elferdítették a szavait

2020 december 15., kedd 21:28

Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter szerint „tudatosan félreértelmezték és elferdítették” a szavait, és nem igaz, hogy szerinte egy nőnek nem kell akkora fizetés, mint egy férfinak.

Bár Novák a sok kritikát kapott videóban azt mondta:

„Ne higgye el, hogy nekem, mint nőnek folyamatosan versenyezni kell a férfiakkal, ne higgye el, hogy az életünk minden pillanatában össze kell mérni magunkat egymással, és legalább olyan beosztással, legalább akkora fizetéssel kell rendelkeznünk, mint a másiknak.”

A Hír tévében már arról beszélt, hogy semmiképp nem elfogadható, ha ugyanabban a pozícióban valakit hátrány ér azért, mert nő, ez ellen küzdeni kell.

A nyilatkozata szerinte „semmiképpen nem arról szól, hogy ne illetné meg ugyanazért a teljesítményért ugyanaz a fizetség az egyik embert és a másikat, attól, hogy az egyikük nő, a másik pedig férfi, ez egy megkérdőjelezhetetlen alapvetés, hogy ugyanazért a teljesítményért nem érheti hátrány csak azért, mert ő nő”.

„Nem jó, hogy ha az egész életünk egy versengésről szól, sokkal jobb, ha inkább együttműködésként éljük meg, hogy férfiak és nők vagyunk” - mondta Novák Katalin.