Koronavírus-számok Magyarországon 05.09.
Elhunytak + 98 Σ 28 602
Kórházban - 280 Σ 3 353
Fertőzöttek + 1 145 Σ 791 709
Tesztek + 34 042 Σ 5 528 240
Egyszer oltottak + 26 819 Σ 4 288 641

Oliver Stone orosz vakcinát lövetett a testébe, bár szakértők szerint túl idős hozzá

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Oliver Stone amerikai filmrendező megkapta a Sputnik V nevű, koronavírus elleni orosz vakcina első oltását, és hamarosan megy vissza a másodikért.

Az orosz vakcinát mostanában kezdték beadni az orosz tanároknak és egészségügyi dolgozóknak, de csak a 60 év alattiaknak. Szakértők szerint ugyanis idősebbeknek nem elég biztonságos a mellékhatások miatt. Oliver Stone 74 éves, de azt mondta, hogy olyan sok jót hallott a vakcináról, hogy ki akarta próbálni.

A filmes atomerőműveket látogatott éppen Oroszországban, mert hamarosan megjelenik egy globális felmelegedésről szóló dokumentumfilmje, amiben a nukleáris energiát is népszerűsíti. 2017-ben Putyin elnökkel készített négy részes interjú-sorozatot, 2012-ben pedig Fidel Castróról forgatott, és mindkét vezetőt igen pozitív színben tüntette fel. 

Korábban népszerű nagyjátékfilmeket (Tőzsdecápák, A szakasz, Született gyilkosok) rendezett.  (moscowtimes)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.