Pocskondiázta a cégvezetést: így indokolták a Dunaferr szakszervezeti vezetőinek kirúgását

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

Múlt héten bocsátották el azonnali hatállyal a Dunaferr szakszervezeti vezetőit - azóta kézhez kapták a felmondólevelüket is. A Népszava cikke szerint ebben többek között igazolatlan hiányzásra hivatkoznak, valamint arra, például Győri Gábor szakszervezeti alelnök esetében, hogy „kritizálta, pocskondiázta” a sajtóban a cég vezetését. 

„Ön részese egy jogtalan, a munkáltató jogi és gazdasági érdekeit veszélyeztető hatalomátvételi törekvésnek, ami megengedhetetlen” - írják arról, hogy Győri elfogadó nyilatkozatot írt alá az ISD Dunaferr Zrt. felügyelőbizottsági tagi tisztségére, és ezt elhallgatta a munkáltató elől. 

Az ügy hátterében az orosz és ukrán tulajdonosok közti vita áll, mondta László Zoltán, a Vasas Szakszervezeti Szövetség alelnöke a Népszavának, szerinte ennek áldozatai lettek a szakszervezeti vezetők, és már mindkét fél birtokvédelmi kérelmet adott be az önkormányzathoz. Azt mondta, „a szakszervezet egyik fél oldalán sem áll, a dolgozók érdekeit képviseli”, a történtek miatt több pert is indítanak, a törvénytelennek tartott felmondás miatt pedig a munkaügyi bírósághoz fordulnak.

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó