Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Vadon élő nyércben is találtak koronavírust

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Tovább fokozódik a nyércek és a koronavírus drámája.

Az Egyesült Államok Utah államában vadon élő nyércben találtak koronavírust. Szabadon élő nyércből eddig nem mutatták ki soha a kórt.

nyérc

Az már eddig is feltűnt, hogy a nyércek könnyen kapják meg, és könnyen adják tovább akár embernek is a koronavírust. A prémükért tenyésztett állatokat ezért tömegével pusztították el az utóbbi hónapokban európai és amerikai telepeken, csak Dániában 17 millió példányt gázosítottak el. 

A legvalószínűbb magyarázat a vírusos vadnyércre az, hogy elszökhetett egy farmról egy fertőzött példány, és miközben beilleszkedett vadon élő társai társadalmába, meg is fertőzte őket. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!