Először törte át a 20 ezer dolláros szintet a bitcoin árfolyama

444 Hírlevelek
Hírleveleink házhoz visznek mindent, amit tudni kell.

A bitcoin történelmi csúcsra erősödött, először törte át a 20 ezer dolláros szintet. A kriptodeviza 15 óra körül 20 440 dolláron állt, este hat óra körül átlépte a 20 800 dollárt is.

A legnagyobb forgalmú kriptopénz árfolyama egy év alatt több mint 210 százalékkal nőtt, amit a szakértők részben a digitális deviza antiinflációs hatásával meg a szélesebb körű elfogadásához és használatához fűzött várakozásokkal indokolnak. Jelenleg csaknem 316 milliárd dollár a bitcoin összkapitalizációja, tehát ennyit ér együtt az összes bitcoin.

A korábbi csúcs 19 665,39 dollár volt, 2017 decemberében, de azután nagyon gyorsan összeomlott az árfolyam, és egy éven belül 3000 dollár közelébe süllyedt. Idén március óta folyamatosan és gyorsan erősödött a digitális pénz, december elsején újra elérte, sőt meghaladta a történelmi csúcsot 19 920 dollárral, de nem tudott megkapaszkodni a rekordszinten.  Azóta 19 000 dollár közelében mozgott az árfolyam, és végül ma sikerült áttörnie a történelmi és pszichológiai jelentőségű 20 000 dolláros szintet.

A bitcoin nyílt forráskódú, digitális fizetőeszköz, amiből szigorúan meghatározott mennyiség bányászható, a maximális készlete 21 millió darab (viszont tetszőlegesen apró részekre bontható, akár milliomod bitcoint is lehet vásárolni). A bitcoin nem áll egyetlen jegybank/állam ellenőrzése alatt sem, a decentralizált szoftverrendszer nem manipulálható, a felhasználók között gyakorlatilag díjtalan, azonnali pénzmozgást garantál. Azok kedvéért, akik nem értik, micsoda a bitcoin, újból felidézzük ezt a magyarázóvideót:

(via MTI)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!

Kapcsolódó