10 éves a Bitcoin, amiről senki nem tudja, pontosan micsoda, de itt egy videó, amiben egy férfi tökéletesen elmagyarázza

Rendkívüli hírlevél
Amit azonnal tudni kell

10 éves a Bitcoin nevű digitális fizetőeszköz, számtalanszor elmagyarázták nekünk, mi az, és miért nagyon fontos, számtalanszor kinyomozták már, hogy egy nagy kamu-e az egész vagy nem, éveken keresztül lázban tartotta a világot. Az utóbbi 10 évben mindenki találkozott olyan emberekkel, akik azt állították, ők tudják, mi az a Bitcoin, de amikor megkértük őket, hogy magyarázzák el, semmi értelme nem volt a szavaiknak, a legtöbbünkben annyi maradt meg, hogy „blockchain”, „nyílt forráskódú”, „peer-to-peer”, „digitális pénztárca” meg „proof-of-work”.

De a Clickhole 2015-ben készített egy magyarázóvideót, amit azóta sem sikerült senkinek meghaladnia, ezért a 10 éves évfordulón is ezzel a videóval hajtunk fejet a  „nyílt” „forráskódú” „digitális” „fizetőeszköz” előtt.

Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.