10 éves a Bitcoin, amiről senki nem tudja, pontosan micsoda, de itt egy videó, amiben egy férfi tökéletesen elmagyarázza

10 éves a Bitcoin nevű digitális fizetőeszköz, számtalanszor elmagyarázták nekünk, mi az, és miért nagyon fontos, számtalanszor kinyomozták már, hogy egy nagy kamu-e az egész vagy nem, éveken keresztül lázban tartotta a világot. Az utóbbi 10 évben mindenki találkozott olyan emberekkel, akik azt állították, ők tudják, mi az a Bitcoin, de amikor megkértük őket, hogy magyarázzák el, semmi értelme nem volt a szavaiknak, a legtöbbünkben annyi maradt meg, hogy „blockchain”, „nyílt forráskódú”, „peer-to-peer”, „digitális pénztárca” meg „proof-of-work”.

De a Clickhole 2015-ben készített egy magyarázóvideót, amit azóta sem sikerült senkinek meghaladnia, ezért a 10 éves évfordulón is ezzel a videóval hajtunk fejet a  „nyílt” „forráskódú” „digitális” „fizetőeszköz” előtt.

Ha csak 300 forinttal támogatna bennünket...

... mindenki, aki ezt az üzenetet látja, akkor néhány nap alatt összejönne a szerkesztőség éves költségvetése. A 444 hosszú távú, stabil működése rajtad múlik. Olyanokon, akik hajlandóak a saját pénzükből áldozni, hogy Magyarországról ne tűnjön el a független újságírás. Ha szeretnéd, hogy a 444 oknyomozásai, elemzései és videói továbbra is a lehető legtöbb emberhez eljussanak, akkor támogasd a szerkesztőséget, akár csak egy kávé árával is!

Egyszeri bankkártyás támogatás

Havi rendszeres támogatás (PayPal)

További támogatási lehetőségek.

Népszerű
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok vannak 2016. január 21-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.