Kocsis szerint lehet, hogy Szájer azért mondott le, mert lelkileg nem tudta feldolgozni, ami történt

politika
2020 december 16., 15:59

Az utóbbi hetekben számos fideszes politikus méltatta azért Szájer Józsefet, mert vállalta a felelősséget a botránya miatt, és lemondott az európai parlamenti képviselőségről. Dömötör Csaba államtitkár azt mondta, „a jobboldalon van és lesz mérce, amely mindenkire érvényes. A tettekért mindenki vállalja és vállalni fogja a felelősséget és ez nagy különbség a baloldali pártokhoz képest”.

Ez azért érdekes, mert Szájer József lemondásakor még senki sem tudta, hogy előtte rendőrök fogták el droggal a hátizsákjában, miközben az ereszcsatornán menekült egy brüsszeli szexpartiról a kijárási tilalom idején. Ő sem ezzel indokolta a döntését, hanem azzal, hogy egy ideje a napi politikai küzdelemben való részvétel egyre nagyobb lelki megterhelést jelent számára.

Felvetettük ezt az ellentmondást Kocsis Máténak, a Fidesz frakcióvezetőjének szerdai sajtótájékoztatóján. Azt mondta, egyetért Dömötör Csabával, és szerinte a két dolog nem zárja ki egymást.

„A lelki okok lehetnek azok is, ami aztán valójában történt, és annak a lelki oldalát nem tudta feldolgozni. Én nem beszéltem vele, tehát következtetni tudok.”

link Forrás

Kocsis nem sokkal előtte visszakérdezett, mit gondolok arról, hogy baloldali politikusok nem válaszolnak újságírók kérdéseire. Néhány perccel később, amikor a járvány halálozási számairól kérdeztem, elvette a szót.