Koronavírus: 157 újabb áldozat

járvány
2020 december 17., 08:35

Vannak kedvezőnek tűnő adatok a ma reggeli járványjelentésben.

Csökkent a kórházban lévők covid-fertőzöttek száma, 7522-en vannak a mai jelentés szerint. Három és fél hétre, november 23-áig kell visszamenni hasonló adatért.

link Forrás

573-an vannak lélegeztetőn, a harmadik napja van 600 alatt ez a szám.

link Forrás

A napi fertőzöttek száma (2982) most sem haladta meg a 3000-et, 18 362 teszt mellett.

link Forrás

Nagyon kuszák a tesztelési adatok, de ami most párosítható az új fertőzöttek számához, az alapján 16 százalék volt az összes vizsgálaton belül a pozitívak aránya. Magas, de alacsonyabb a korábbiaknál.

link Forrás

Több gyógyultat jelentettek (3014-et), mint amenyi új fertőzöttet (2982). Nem sokkal, és teljesen átláthatatlan, hogy nálunk eddig hivatalosan miért gyógyultak meg ilyen kevesen, van tehát miből javítani a statisztikát. De a járvány fordulópontja lenne az is, ha tartósan magasabb lenne a gyógyultak száma az új fertőzötteknél.

Továbbra is magas ugyanakkor a halálos áldozatok száma. 157 újabb halálesetet jelentettek. Összesen 7538 koronavírus-fertőzött hunyt el hivatalosan.

link Forrás

De folytatódik az a trend, hogy az előző hetinél alacsonyabb a napi áldozatok száma.

Lakosságarányosan és az elmúlt két hétben hivatalosan jelentett új fertőzöttek alapján Nógrád, Tolna és Vas a legfertőzöttebb, Budapest és Borsod van a lista végén, de mindenhol csökkenés látható.

link Forrás