Kommentár nélkül közöljük Kásler Miklós tanároknak írt karácsonyi üdvözletét

Kásler Miklós karácsonyra levelet írt a tanároknak, ezt most teljes terjedelmében közöljük:

Cikkünkben először azt a levelet közöltük, amit a miniszter a kulturális szektorban dolgozóknak küldött, a hasonló stílusú írásban Kásler többek közt azt írta:

„A mi kultúránk ősi, hiszen azt több mint ezer évre tudjuk visszavezetni. Ebből a
páratlanul gazdag, sok-gyökerű, sokféle érzést, megnyilvánulást magába foglaló kultúrából egy egészen különleges, semmi máshoz nem hasonlítható kultúrkör jött létre. Ez a sajátos magyar kultúra tökéletesen kifejezi a mindegyik nemzettől különböző életszemléletet, mentalitást, identitást, hagyományokat, művészeti alkotásokat, az egyedi nyelvet. Önökkel együtt sikerült ősi magyar és keresztény európai értékekre alapuló kultúránkat, nyelvünket, nemzeti identitásunkat megőrizni, megerősíteni, gyarapítani. Hazánk nemzedékről nemzedékre keresztény kultúránkból merített hitet és nyert erőt a megmaradáshoz. Kétezer évvel ezelőtt, az első karácsony idején valami véglegesen megváltozott a Földön, megérkezett az Ige, a szeretet. A Jézus Krisztusba vetett hit, az általa a Földre hozottó szeretet vezet bennünket a mindennapokban, teszi lehetővé, hogy boldogan éljünk.”

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.