A brit kamionsofőrök január elsejétől nem léphetnek be sajtos-sonkás szendviccsel az EU-ba

Rendkívüli hírlevél
Amit 2021-ben azonnal tudni kell.

Függetlenül attól, hogy sikerül-e addig megkötni a Brexit-megállapodást, a brit teherautósofőrök január elsejétől nem vihetnek be az Unió területére semmilyen állati eredetű élelmiszert. Így sonkás, sajtos vagy tojásos szendvicset sem. 

Erről a brit környezetvédelmi minisztérium most külön informálta a fuvarozókat, gyakorlati példákkal illusztrálva a nemsokára érvényes rendelkezéseket, jóllehet ezek a szabályok mindenkire, a sima turistákra is vonatkoznak. Eszerint az Unió külső határain tilos behozni bármilyen állati eredetű élelmiszert. Ha az utazó ilyesmit szállít a csomagjában, járművében vagy zsebeiben, akkor azt a határon vagy kidobja, vagy a belépés előtt megeszi.

Egy kamionos cég képviselője azt magyarázta a Guardian kérdésére, hogy a rendelkezés azért érinti erőteljesen a kamionsofőröket, mert ők jellemzően rengeteg élemiszerrel felpakolva kelnek útra, hogy ha kell, végig önellátók tudjanak lenni. 

A tiltás egyformán vonatkozik a bolti és a házilag előállított élelmiszerekre. A szabály oka az, hogy a tejtermékek, a hús és a feldogozott húsáruk többféle ragályos állatbetegséget tudnak terjeszteni, például száj- és körömfájást vagy az embereket meg nem betegítő, a sertésállományra annál veszélyesebb sertésperstist.

A brit sofőrök vonalait veszélyezteti, hogy a csokoládékra és édességekre nincs érvényben hasonló tiltás. 

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!