Koronavírus-számok Magyarországon 04.12.
Elhunytak + 291 Σ 23 708
Kórházban + 256 Σ 10 740
Fertőzöttek + 5 077 Σ 725 241
Tesztek + 26 360 Σ 4 961 146
Oltottak + 64 489 Σ 2 900 383

Az USA-ban sem javasolják a súlyos allergiások beoltását

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága (FDA) vizsgálatot indított, miután több amerikai államban is allergiás reakciókról érkeztek jelentések, melyeket a Pfizer koronavírus-vakcinája válthatott ki, írja a The Hill

Az FDA illetékese elmondta, hogy az amerikai járványügyi hatóság mellett a brit hatóságokkal is együttműködnek, ahol szintén jelentettek allergiás reakciót. A cél most az, hogy az összes elérhető adatot összevetve megállapítsák, hogy a vakcina melyik komponense lehet felelős a reakciókért. 

Az Egyesült Államokban előbb Alaszkából jelentettek allergiás reakciókat, de a beszámolók szerint országszerte már több esetről is tudni. Múlt héten Nagy-Britanniából is jelentettek két esetet.

Az FDA jelenlegi irányelvei szerint az allergiával küzdő amerikaiak többsége simán megkaphatja a vakcinát, de azok, akiknek korábban súlyos allergiás reakciójuk volt más vakcinára, egyelőre ne kapjanak oltást. Az, hogy egy oltás allergiás reakciókat válthat ki az arra hajlamos emberekből, egyáltalán nem szokatlan, az influenzaoltásnak is ismerni ilyen hatását.