Koronavírus: 185 újabb áldozat

járvány
2020 december 20., 08:18

Harmadik napja ismét 180 fölött van a koronavírus napi áldozatainak a száma, ma 185 halálesetet jelentettek. A hónap elején, december 3-5. között voltak ennyire rosszak a halálozási adatok, azóta úgy tűnt, hogy megindul a javulás ezen a téren is. Ez a trend megfordult.

link Forrás

Összesen már 8099 áldozata van a járványnak hivatalosan.

Megmaradt ugyanakkor a csökkenő trend a kórházban kezelteknél és a lélegeztetőn lévőknél.

7022 koronavírusos beteget ápolnák kórházban, több mint egy hónapja, november 15-én volt ennél jobb adat.

link Forrás

Lélegeztetőn november 13-án voltak a mostani 520-nál ennél kevesebben.

link Forrás

2967 új fertőzöttet találtak, 24 033 teszt mellett.

link Forrás

A pozitív tesztek száma 12 százalék. Ez javul.

link Forrás

4120 új gyógyultat jelentettek, ami meghaladja az új fertőzöttek számát. Ez is kedvező adat, bár érthetetlen, hogy miért volt hivatalosan eddig ilyen kevés gyógyult (az összes fertőzött mindössze 32 százaléka). Ha itt utoléri magát a statisztika vagy a tájékoztatás, tartósan meghaladja majd a naponta jelentett gyógyultak száma az új fertőzöttekét.

Annak ellenére, hogy Budapesten és Baranyában a tegnapi napon a korábbiaknál némileg több esetet jelentettek (a fővárosban hét, Baranya megyében nyolc napja nem volt ilyen magas az új esetek száma), a közzétett adatok alapján összességében az országban és annak minden megyéjében visszahúzódóban van a járvány. Ez a visszahúzódás a legerősebb Vas, Somony és Békés megyékben. Csongrád-Csanád figyelmet érdemel, ebben a megyében az egyik legmagasabb a fertőzöttségi ráta (csak Nógrád előzi meg ebben) és egyben a legalacsonyabb a lassulás mértéke.

link Forrás