Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Koronavírus: 185 újabb áldozat

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

Harmadik napja ismét 180 fölött van a koronavírus napi áldozatainak a száma, ma 185 halálesetet jelentettek. A hónap elején, december 3-5. között voltak ennyire rosszak a halálozási adatok, azóta úgy tűnt, hogy megindul a javulás ezen a téren is. Ez a trend megfordult. 

Összesen már 8099 áldozata van a járványnak hivatalosan.

Megmaradt ugyanakkor a csökkenő trend a kórházban kezelteknél és a lélegeztetőn lévőknél. 

7022 koronavírusos beteget ápolnák kórházban, több mint egy hónapja, november 15-én volt ennél jobb adat. 

Lélegeztetőn november 13-án voltak a mostani 520-nál ennél kevesebben.

2967 új fertőzöttet találtak, 24 033 teszt mellett. 

A pozitív tesztek száma 12 százalék. Ez javul. 

4120 új gyógyultat jelentettek, ami meghaladja az új fertőzöttek számát. Ez is kedvező adat, bár érthetetlen, hogy miért volt hivatalosan eddig ilyen kevés gyógyult (az összes fertőzött mindössze 32 százaléka). Ha itt utoléri magát a statisztika vagy a tájékoztatás, tartósan meghaladja majd a naponta jelentett gyógyultak száma az új fertőzöttekét. 

Annak ellenére, hogy Budapesten és Baranyában a tegnapi napon a korábbiaknál némileg több esetet jelentettek (a fővárosban hét, Baranya megyében nyolc napja nem volt ilyen magas az új esetek száma), a közzétett adatok alapján összességében az országban és annak minden megyéjében visszahúzódóban van a járvány. Ez a visszahúzódás a legerősebb Vas, Somony és Békés megyékben. Csongrád-Csanád figyelmet érdemel, ebben a megyében az egyik legmagasabb a fertőzöttségi ráta (csak Nógrád előzi meg ebben) és egyben a legalacsonyabb a lassulás mértéke.  

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!