Koronavírus-számok Magyarországon 05.09.
Elhunytak + 98 Σ 28 602
Kórházban - 280 Σ 3 353
Fertőzöttek + 1 145 Σ 791 709
Tesztek + 34 042 Σ 5 528 240
Egyszer oltottak + 26 819 Σ 4 288 641

Falus Ferenc szerint „vicc kategória”, hogy egy hétvége alatt be lehet oltani mindenkit

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Vicc kategória” a miniszterelnök korábbi állítása, miszerint egyetlen hétvége alatt mindenkinek be tudná adni a koronavírus elleni oltóanyagot a magyar egészségügy - többek közt erről is beszélt Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos és ellenzéki főpolgármester-jelölt az ATV kedd esti műsorában. Falus szerint hárommillió embert kellene beoltani, a fertőzésen már átesettekkel együtt ennyivel lehetne elérni a nyájimmunitást. A szakember számításai szerint 3 millió vakcinát 3-4 hónap alatt lehetne beadni.

Falus azt mondta, az Európai Unió folyamatosan szállítani fogja a vakcinákat, és a következő hónapokban az oltás menete jól tükrözi majd a kormány teljesítményét.

Arról is beszélt, hogy a nagyfokú oltásellenesség szerinte annak köszönhető, hogy nem beszélnek tisztán az emberekkel. (via hvg.hu)

A független magyar sajtónak soha nem volt olyan nehéz dolga, mint a járvány alatt.

A kormány nem enged újságírókat az egészségügyi intézmények közelébe, és a járvánnyal kapcsolatos legalapvetőbb adatokat sem osztja meg a nyilvánossággal. A közmédia és a többi propaganda csatorna mindent megtesz a valós helyzet elkenéséért.

A 444-en az elénk állított akadályok ellenére is be tudjuk mutatni, hogy áll a járvány Magyarországon és a világban. A pontos számokat, aktuális trendeket bemutató grafikonjainkból, infografikáinkból több millióan tájékozódnak.

Az ezeket összegyűjtő járványadat-oldalunk az utóbbi hónapokban átvette a közszolgálati média szerepét. Olvasóinkat ezzel nem csak tájékoztatjuk, hanem segítünk nekik egészségesnek maradni, és megőrizni szeretteik egészségét is.