Koronavírus-számok Magyarországon 01.28.
Elhunytak + 93 Σ 12 291
Kórházban - 140 Σ 3 669
Fertőzöttek + 1 569 Σ 363 450
Oltottak + 8 511 Σ 161 215

Falus Ferenc szerint „vicc kategória”, hogy egy hétvége alatt be lehet oltani mindenkit

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

„Vicc kategória” a miniszterelnök korábbi állítása, miszerint egyetlen hétvége alatt mindenkinek be tudná adni a koronavírus elleni oltóanyagot a magyar egészségügy - többek közt erről is beszélt Falus Ferenc korábbi országos tisztifőorvos és ellenzéki főpolgármester-jelölt az ATV kedd esti műsorában. Falus szerint hárommillió embert kellene beoltani, a fertőzésen már átesettekkel együtt ennyivel lehetne elérni a nyájimmunitást. A szakember számításai szerint 3 millió vakcinát 3-4 hónap alatt lehetne beadni.

Falus azt mondta, az Európai Unió folyamatosan szállítani fogja a vakcinákat, és a következő hónapokban az oltás menete jól tükrözi majd a kormány teljesítményét.

Arról is beszélt, hogy a nagyfokú oltásellenesség szerinte annak köszönhető, hogy nem beszélnek tisztán az emberekkel. (via hvg.hu)

2013-as indulásunk óta 2021 lesz a 444 történetének legfontosabb éve. Hamarosan teljesen megújulunk, és teszünk egy nagy lépést arra, amerre a világ legjobb újságjai haladnak. A minden eddiginél színvonalasabb, tartalmasabb cikkek, videók, podcastok felé, egy olyan üzleti modellben, ami hosszú távon is garantálhatja a függetlenségünket, és ezért rátok, az olvasóinkra támaszkodik.

Csak veletek szövetségben tudunk túlélni és erősödni, ezért hoztuk létre a Kört azok számára, akik szívesen csatlakoznának a 444 közösségéhez, és támogatnák a munkánkat. A technikai fejlesztés zajlik, a feladat nem kicsi, minden erőnkkel azon vagyunk, hogy mihamarabb a végére érjünk. És közben olyan nagy dobásokra is van időnk, mint legújabb dokumentumfilmünk, A gyilkosok emlékműve.

Csatlakozz a 444 Körhöz, a független, minőségi sajtó támogatóinak közösségéhez!

Ha pedig már korábban csatlakoztál hozzánk, de úgy érzed, rászolgáltunk a további támogatásodra, itt tudsz segíteni.

Köszönjük!!444!!!